A Jobswype felmérés szerint a legfontosabb újévi fogadalom egy új munka keresése

Budapest, 2018. március 2.

Négyből három európai munkavállaló egyetért

Minden év kezdetén jobbnál jobb újévi fogadalmakat találunk ki. Ez elegendő indok arra, hogy a Jobswype megkérdezze felhasználóit, hogy mit terveznek a 2018-as évre. A kérdőiv eredménye: A megkérdezettek háromnegyede egy új állás megszerzésére törekszik, míg a válaszadók egyharmada inkább a meglévő karrier építését, vagy több szabadidőt szeretne magának kiharcolni.

Minden év szilveszterekor kovácsolódnak a legjobb tervek a következő évre. A privát életben leginkább az egészségtudatosság álla központban, de mi a helyzet a „munka-fronton“?

A Jobswype-kérdőív 2017 decemberében – Január 2018: Az európai munkavállalók háromnegyede az „új munkát találni“ gondolatot tűzte ki célul a következő évre. A második és harmadik helyen a „saját karriert építeni“ és a „több szabadidőt“ szerepelnek.

A Jobswype álláskereső-portál megkérdezte európai felhasználóit az év kezdetén, hogy milyen terveznek a munka területén a következő évre. Munka, karrier, vagy szabadidő? Az eredmények Európa-szerte meggyőzőek: A válaszadók Magyarországon 75%-ban, míg Romániában 88%-ban új állást keresnek majd maguknak. A megkérdezettek 7% (Románia és Szlovákia) -16%-a (Egyesült Királyság) a karrierépítést tűzte ki célul, míg 4% (Írország, Egyesült Királyság)-14%-a (Lengyelország) a több szabadidőre koncentrálna inkább.

Újévi fogadalmak a munka területén Ausztriában

Mi van az első helyen az osztrákok esetében az újévi fogadalmak tekintetében? Itt sincs másként, mint Európában, az osztrák válaszadók 77%-a új munkát szeretne keresni, 11%-a a saját karriert építené tovább, míg 12% inkább több szabadidőt szeretne.

A jó fogadalmak biztonságot nyújtanak

„Mind a magánéleti, mind a munkahelyi újévi fogadalmak vissza-viszatérő elemei életünknek. Amikor számot vetünk év végén a teljesítményünkről, sajnálattal állapítjuk meg, hogy bizony nem minden úgy sikerült, ahogyan azt terveztük. Ahelyett, hogy csalódottan magunkba roskadnánk, nagy kedvvel, optimistán tervezzük a következő évet. A Pszichológusok jól ismerik ezt a jelenséget“ – mondja Christian Erhart, a Jobswype ügyvezetője.

Valójában azok az emberek, akik határozott tervekkel rendelkeznek a jövőt illetően, jelentős javulást érnek el teljesítményükben, amely biztonság érzetet és maga biztosságot nyújt. Ennek okát leginkább a fizikai teljesítő- képesség növekedésében, vagy a külső megjelenésben találhatjuk.”Ugyanakkor az agyunk a jól megszokott utakat keresi, mivel azokat véli biztonságosnak, így az elhatározás megreked a tervezési fázisban” . jegyezte meg Erhart.

A szövetségeseink segítenek kitartani

A mindenkori legjobb stratégia, annak érdekében, hogy a dolgok az elvártnak megfelelően alakuljanak a cselekvés. “Keressen egy szövetségest” - javasolja Erhart, a Jobswype ügyvezetője.”Mindegy, hogy többet szeretne sportolni, vagy karriert építeni, keressen olyan barátokat, akikkel közös célokat tűzhet ki. Ők majd aztán gondoskodnak arról, hogy lendületben tartsák és ne fogyjon el idő előtt a lelkesedése” -teszi hozzá Erhart.

Ezt a felmérést a Jobswype 2017 decemberében és 2018 januárjában Európa-szerte 1896 ember segítségével végezte.

Photo material

A Jobswype felmérés szerint a legfontosabb újévi fogadalom egy új munka keresése

A Jobswype felmérés szerint a legfontosabb újévi fogadalom egy új munka keresése

Vissza a sajtóközleményekhez