Szexuális zaklatás céges rendezvényeken. A Jobswype-kérdőív eredménye alapján minden harmadik-negyedik válaszadó érintett az ügyben

Budapest, 2018. február 14.

A legtöbb eset az Egyesült Királysághoz és Írországhoz köthető

Soha véget nem érő negatív szalagcímek – egyre több munkahelyi szexuális zaklatási ügy kerül napfényre. Az adventi időszak céges rendezvényei egyrészt csábítóan hatnak, másrészt nagyon sok lehetőséget biztosítanak az alkohol befolyásoltság miatt is a rendellenes viselkedésre. A Jobswype álláskereső portál Európa-szerte megkérdezte felhasználóit, hogy voltak-e szenvedő alanyai céges rendezvény alkalmával szexuális zaklatásnak. Az eredmény több mint kijózanítóan hat, amely szerint az európai munkavállalók, több mint harmada márt élt át hasonló történéseket. Az osztrák munkaválallók egészen szerencsésnek tekinthetik magukat (a felmérés szerint), hiszen a ott csupán 21% érintett valamilyen zaklatási ügyben.

Az európai átlag élesen elkülönül a szigeországban tapasztalható eredményeltől. Míg a kontinensen Ausztria 21 és Lenygyelország 30%-os tapasztalati arányaival viszonylagos boztonságban érezheti magát, addig az Egyesült Királyságban és Írországban ez az arány 38 és 45%-ra kúszott fel.

„Természetesen a számok azt mutatják, még ha csupán abszolut értékben is kifejezve, hogy sajnos a munkahelyi szexuális zaklatás a mindennapokhoz tartozik. Lényegtelen, hogy statisztikai különbséget tegyünk és azt mondjuk, hogy minden második, vagy harmadik alkalmazott szenvedő alanya volt egy esetnek. Az érintetteknek tudniuk kell, hogy minden Eu-tagállamban létezik egy diszkriminációt tiltó törvény, amelyben alapjaiban rendelkezik a szexuális zaklatsról is.“- foglalt össze Erhart Christian, a Jobswype ügyvezető igazgatója, az aktuális felmérési eredményeket.

Az érintettek a félem, vagy az előítéletek miatt inkább hallgatnak.

A legtöbb érintett hallgat a dologról – félnek, hogy a történtek miatt elveszítik állásukat, vagy sokkal rosszabbra fordul minden, ha kitálalnak feletteseiknek. A hollywoodi producer Harvey Weinstein számos női áldozata hívta fel a figyelmet erre az ördögi körre. Az eset futótűzkén terjedt a különféle szociális hálókon, kiváltva ezzel a felhasználók mérhetetlen haragját és szolidaritását. Rengeteg nő jelentkezte a szociális hálókon a #meetoo „hashtag“ segítségével, hogy bizony ők is érintettek valamilyen zaklatási ügyben. „ A nők természetesen sokkal nagyobb számban esnek áldozatul, ugyanakkor feltételezhető, hogy a férfiak körében is egyre inkább terjed a szexuális zaklatás, noha a munka-piac jelenlegi férficentrikus vezetői felépítésében ez még nem olyan szembetűnő“ – véli Erhart.

A személyzetisek és felettesek könnyebben kideríthetik az igazságot

„ A különböző cégek megelőzéssel gátat szabhatnak a hasonló esetek kibontakozásnak, teljesen megakadályozni azonban napjainkban még lehetetlen. Minden esetre különféle tanácsadásokkal, továbbképzésekkel fel lehet készíteni az alkalmazottakat egy esetleges „támadásra“, tanácsolja Erhart Christian a Jobswype igazgatója. További segítség lehet, hogy mindkét nemből egy-egy bizalmast kell kinevezni, akihez az érintettek bármikor nyugottan fordulhatnak problémáikkal. „Ezek csupán apró lépésnek tűnhetnek egy nagyobb probléma megoldásához, ugyanakkor jelzik az alkalmazottaknak, hogy mindenkinek joga van egy biztonságos munkahelyre, és senki sem tolerálja az ilyen viselkedést.“

Ezt a felmérést a Jobswype Európában 1094 személy segítségével végezte 2017 novemberében.

Minden harmadik-negyedik munkavállaló szembesült szexuális zaklatással céges rendezvényen.

Az európai munkavállalók nagy többsége el tudta hárítani az ellene irányuló szexuális zaklatást. Az Egyesült Királyság és Írország eltér az európai átlagtól.

Photo material

Szexuális zaklatás céges rendezvényeken. A Jobswype-kérdőív eredménye alapján minden harmadik-negyedik válaszadó érintett az ügyben.

Szexuális zaklatás céges rendezvényeken. A Jobswype-kérdőív eredménye alapján minden harmadik-negyedik válaszadó érintett az ügyben.

Vissza a sajtóközleményekhez