Sajtó

Aktuális sajtóközlemények az online-kérdõívekhez és Jobswype hírekhez

Letöltések

Szexuális zaklatás céges rendezvényeken. A Jobswype-kérdőív eredménye alapján minden harmadik-negyedik válaszadó érintett az ügyben.

2018. február 14.

A legtöbb eset az Egyesült Királysághoz és Írországhoz köthető

Soha véget nem érő negatív szalagcímek – egyre több munkahelyi szexuális zaklatási ügy kerül napfényre. Az adventi időszak céges rendezvényei egyrészt csábítóan hatnak, másrészt nagyon sok lehetőséget biztosítanak az alkohol befolyásoltság miatt is a rendellenes viselkedésre. A Jobswype álláskereső portál Európa-szerte megkérdezte felhasználóit, hogy voltak-e szenvedő alanyai céges rendezvény alkalmával szexuális zaklatásnak. Az eredmény több mint kijózanítóan hat, amely szerint az európai munkavállalók, több mint harmada márt élt át hasonló történéseket. Az osztrák munkaválallók egészen szerencsésnek tekinthetik magukat (a felmérés szerint), hiszen a ott csupán 21% érintett valamilyen zaklatási ügyben.

Tovább olvasok

Nincs jelentős elvándorlás az osztrák munkaerő-picról. A kelet-európai országokban is csökken a külföldi munka utáni érdeklődés. Ausztria továbbra is erős gazdasági színtér

2017. december 10.

Az osztrák munkavállalók hűek hazájukhoz, ha a munkahelyükről van szó. Ezt a tényt támasztja alá a Jobswype álláskereső portál legújabb európai felmérése, amelyben több mint 3400-an vettek részt.

Tovább olvasok

Van értelme a nyári idénymunkáknak. Európa szerte elérhető online álláshirdetések.

2017. október 4.

A megkérdezett osztrákok több mint fele úgy gondolja, hogy a nyári idénymunka jó pontnak számít a szakmai téren. Minden nyáron diákok és egyetemisták tömege dönt úgy, hogy javítanak anyagi helyzetükön. Jelen pillanatban több mint 1600 idénymunkát listáz a Jobswype, ugyanakkor meg kell említeni, hogy a munkatörvény egyértelműen elkülöníti a gyakorlatot és a nyári idénymunkát egymástól.

Tovább olvasok

Nincs online vásárlás a munkaidőben

2017. augusztus 17.

A nyári európai Jobswype-szavazás szerint a felhasználók egyöntetűen nem vásárolnak online a munkaidejük alatt. Dicsérendő hozzáállás, ugyanakkor az európai munkajogban ez a téma még nem tisztázott, így gyakorlatban még nem is tiltott.

Tovább olvasok

Az európai munkavállalók többségének nem a munkájuknak megfelelő a szakképesítése

2017. június 15.

Hogy áll a képesítések terén a munkahelyén? A havonta megjelenő kérdéssorozatunkban, májusban arra voltunk kíváncsiak, hogy az európai munkavállalók mennyire érzik magukat szakmailag megfelelően képesítettnek munkahelyükön. Ausztria a középmezőnyben végzett a képesítések terén – minden harmadik munkavállaló rendelkezik a megfelelő képesítéssel.

Tovább olvasok

A Jobswype európai felmérése 2016-17: Még mindig nagy szakadék van a férfi és a női munka vállalók bérezései között Európában

2017. március 24.

A nemzetközi nőnap alkalmával ismét megkérdezte felhasználói véleményét az Jobswype álláskereső portál. Kijózanító eredményekkel szolgálhat a felmérés azok számára, akik szerint az egyenjogúság nem lehet kérdés 2017-ben a munkahelyeken. Az Európa szerte aktív álláskereső oldal, a Jobswype februári felmérése szerint az európai munkavállaló hölgyek csaknem kétharmada kevesebb fizetést kap azonos képzettséggel, mint férfi kollégáik. Ausztria ugyan nem a legrosszabbak közé tartozik az egyenlő fizetések tekintetében, de a 40%-os arányú azonos bérezés is mutatja, hogy van mit még a fejlett országokban is korrigálni a juttatásokban.

Tovább olvasok

A Jobswype 2017 februári felmérése: Az európai munkavállalóknak szükségük van egy másodállásra a megélhetéshez

2017. március 13.

A megkérdezett országokban riasztóan magas – a munkavállalók 70%-át érinti. Ezeket az eredményeket mutatják az Európa szerte, a Jobswype álláskereső motor által megkérdezett munkavállalók által kitöltött kérdőívek. A több munkahelyet vállalók arányának ilyen magas megélte, lehet a nemek közötti fizetésbeli különbségek, a részmunkaidős állások, illetve a megélhetés drágulása miatt is. Még Ausztriában is a megkérdezettek 85%-a igennel válaszolt a „még egy munkahelyet az életben maradáshoz?” kérdésre.

Tovább olvasok

A pályamódosítás nem ritka az európai országokban

2017. január 25.

A tanult szakma elhagyásának okairól – Első helyen Magyarország

Bécs, 2017.01.11. – Míg a korábbi években meglehetősen nehéz volt, mára már gyakorinak számít nem a tanult szakmában elhelyezkedni, a szakmaváltás nem számít olyan ritka jelenségnek, mint korábban. Ezt a tényt támasztja alá a Jobswype által végzett felmérés, amely szerint az utolsó öt évben szembetűnően sok pályamódosítás történt Magyarországon. A pályamódosítók számának rangsorában Csehország, majd Szlovákia követi a magyarokat, majd Ausztria, 47%-kal a középmezőnyben helyezkedik el.

Tovább olvasok